tel.: +36-46/560-275; +36-20/346-66-75    fax.: +36-46/560-276
  • slider
  • slider-1-3
  • slider-2-3
  • slider-3-3
  • slider-4-4
  • slider-5-5

Sziget Kikötő, Tiszaújváros

Üdvözlöm a tiszaújvárosi Sziget Kikötő weboldalán!

Karsza Péter vagyok a kikötő megálmodója és egyik tulajdonosa. Remélem, hamarosan találkozunk a Tisza szigeten, és igénybe veszi kikötőnk szolgáltatásait.

Már évek óta ez a kikötő az álmom, mert horgász vagyok, víz és természetkedvelő ember. 15 éve bűvölt el a Tisza. Szerelem volt az első látásra. Kezdetben a Tisza-tóra jártam, majd az ottani Tisza szakaszra, vagy ahogy a helyiek mondják az "élőre", mely azonnal rabul ejtett.  Azóta is vissza-visszajárok, vagy inkább zarándokolok ide, mert elvarázsol a Tisza varázslatos szépsége. Olyan nyugalmat áraszt ez a közeg, amilyet utoljára gyerekkoromban éreztem. Ha beülök a csónakba, és elkezdek motorozni csak néhány perc telik el és megváltozik körülöttem a világ. Minden egyszerű lesz és a végletekig tiszta. A legrosszabb dolog, ami itt történhet, az az, hogy nem fogok halat. 

15-20 évvel ezelőtt a "hőskorban" ezért nem számított az sem, ha sokat kellett utazni, csónakot, motort, és felszerelést cipelni és dagasztani a sarat. Akkoriban néha több volt a küzdelem, mint a peca. Ma már lényegesen könnyebb ott a helyzet, mert számos jól felszerelt kikötő közül lehet választani. Így több örömet ad a horgászat és a hajózás. Több időt tudok szánni rá, és eredményesebb is vagyok. Ráadásul azóta a családomat is magammal tudom vinni néha, hogy ők is részesei legyenek ennek a csodának. 

Ezt a lehetőséget és ezt a kényelmet szeretném Önöknek felkínálni itt helyben Tiszaújvárosban is. Azt, hogy ne kelljen órákig készülődni és tervezni, ha horgászni, csónakázni vagy vízitúrázni szeretnének.

Az alábbi szolgáltatásokkal várom önöket Tiszaújvárosban a Tisza szigeten a Sziget Kikötőben: 

Bértárolás:

Őrzött kikötőnkben horgászcsónakok, csónakok, kisgéphajók, jetskik, kajakok és kenuk igény esetén lakóhajók, úszó házak bértárolását vállaljuk. Amennyiben az adott úszólétesítmény telepítése engedélyköteles, nagy örömmel nyújtunk Önnek segítséget a szükséges adminisztratív teendők elvégzésében. 

Autóját minden bérlőnk díjmentesen parkírozhatja le a Kikötő területén.

Ha hosszabb időt, akár több napot  szeretne horgászattal tölteni, számos szálláslehetőség közül választhat a közelben. Az árvízmentes időszakokban el tudja itt helyezni lakókocsiját is. (Figyelem: A lakókocsiban töltött éjszakák után személyenként meg kell fizetni a idegenforgalmi adót!)

A vízmentes időszakokban a kikötő kivilágított, aszfaltozott közúton keresztül közelíthető meg. Ezért Önnek nem kell összkerékhajtásos autóval, vagy terepjáróval rendelkeznie. A szigetet csak a legmagasabb vízállásoknál és csak rövid időre szokta víz borítani.  

A csónakok, hajók tárolása egy 54x2 méteres úszómű mellett történik majd, ezért Önnek nem kell folyamatosan nyomon követnie a vízszint ingadozásait.

Napkeltétől napnyugtáig hozzáértő segítséget kaphat Kikötőmesterünktől, aki szívesen áll az Önök rendelkezésére.

Amennyiben szeretné hajóját elhelyezni a Kikötőben, kérjük, töltse ki a Kikötői adatlap című dokumentumot és küldje azt meg számunkra a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.   E-mail címre vagy nyomtassa ki, és adja át az ügyeletes Kikötőmesternek a Kikötőben. Az adatlap kitöltése és megküldése természetesen még semmilyen kötelemmel nem jár az Ön részére, de a későbbiekben szükségünk lesz majd az itt megadott adatokra, melyeket bizalmasan kezelünk és nem szolgáltatunk ki harmadik fél részére.

Kölcsönzés: 

Ha nincs saját csónakja, esetleg van, de máshol tárolja, és ezúttal ezen a Tisza szakaszon szeretne horgászni, vagy szeretne egy kicsit motorcsónakázni családjával vagy barátaival, nálunk bérelhet ehhez csónakot vagy ladikot különböző méretekben motorral vagy akár motor nélkül is, ha saját motort hoz.

A csónakokat tisztán, vízmentesen, minden kötelező felszereléssel ellátva adjuk át. 

Szükség esetén szakértő munkatársaink szívesen bemutatják Önöknek a motorcsónak használatát. Ha úgy érzik, hogy nem rendelkeznek megfelelő vízi jártassággal, előzetesen egyeztetett időpontokban szívesen elkísérjük Önöket egy tiszai túrára. (Lásd a Vízitúra kísérővel menüpontot lentebb.) Ha viszont sportolni vagy vízitúrázni támad kedve, és nem ijed meg egy kis testmozgástól,  akár kajakot és kenut is kölcsönözhet kikötőnkben.

Kikötőnk illetve a csodálatos Tisza sziget kiváló helyszínül szolgál ahhoz is, hogy megpihenjen vízitúra közben. Amíg ön ellátogat a közeli Polgárra vagy Tiszaújvárosba, esetleg a közeli Sziget Csárdába tér be egy ebéd vagy vacsora erejéig, vagy egyszerűen szalonnát süt esetleg főz valamit a szigeten található tűzrakó helyek és szalonnasütök valamelyikén, mindeképpen gondtalanul teheti ezt mert, mert mi időközben megfizethető áron vigyázunk csónakjára, kenujára esetleg hajójára.  

A Kikötő közvetlen közelében található egy sólyázásra alkalmas hely, mely adottságai folytán könnyen használható. Tökéletesen alkalmas horgászcsónakok és kisebb hajók vízre bocsájtására illetve kiemelésére, akár személyautóval is. Ha Ön a saját csónakjából szeretne horgászni, itt lehetősége adódik, azt könnyen és gondmentesen vízre helyezni.

Természeseten szükség esetén nagy örömmel segítünk Önöknek  a hajók vízre tételében is. Nagyobb csónakok, hajók esetében előzetes egyeztetést követően, daruzás vehető igénybe. A szezon elején és végén szervezett formában gondoskodunk ilyen formában a nagyobb csónakok, kishajók vízre tételéről illetve levételéről és téli tárolásáról. 

Vizitúra kísérővel 4-6 fő részére :

Ha érdekli Önt a Tisza, de nincs saját csónakja illetve vízi jártassága mi örömmel segítünk Önnek abban, hogy a víz hátáról megismerje a Tisza szépségeit, felejthetetlen kalandban lesz része. Ellátogathat a Hejő illetve a Sajó torkolatához. A túra során új perspektívából csodálhatja meg és élheti át a Tisza-táj varázsát. Élvezheti az ipar és a természet furcsa találkozását a folyó hátáról szemlélve a régi erőművek tornyait. Varázslatos élményt szerezhet családjának. Életre szóló élményt jelenhet a virágzó Tisza látványa vagy egy naplemente a Tiszáról szemlélve.

 

Fizetővendégeink az alábbi díjmentes kiegészítő szolgáltatásokat vehetik igénybe a kikötőben:

          

Ingyenes parkolási lehetőség                                           WC                                                                Halpucoló                                                     Szalonnasütő    

 

Horgászat:

A Sziget Kikötő a Zabos Géza Horgászegyesület kezelésében lévő 17 kilométeres Tisza szakasznak (477-494 fkm) körülbelül a közepén a 486-os folyamkilométernél található. A környező horgászvizek a Tisza (240 ha), az Üzemvíz (15 ha) csatorna illetve a Tiszába torkoló Sajó folyó alsó szakasza (59 ha), nemcsak gyönyörűek, de halban is igen gazdagok és halállományuk is rendkívül változatos. Figyelemre méltó az itteni Tisza szakasz harcsa és pontyállománya, de szép számban találunk itt süllőt, kősüllőt és balint sőt még kecsegét is. Természetesen a finomszerelékes horgászok is megtalálják itt számításaikat. Aki ügyes szép számban foghat itt dévér-, karika-, lapos, bagoly vagy jászkeszeget és fejesdomolykót, de a Sajó közelségének köszönhetően időnként márna, szilvaorrú keszeg vagy akár paduc is horogra csalható.

 

      

 

Lévén, hogy a Zabos Géza horgászegyesület kezelésében a fentieken kívül még számos jól telepített vizet találunk, egy esetleges elhúzódó áradás idején sem kell tétlennek maradnia az itt engedéllyen rendelkező horgászoknak.

A ZABOS GÉZA HORGÁSZ EGYESÜLET KEZELÉSÉBEN LÉVŐ VIZEK

 

 
TISZA: 240 Ha, 477-494 fkm-ig  -   17 fkm

AES Tiszai Erőmű Zrt. üzemvíz csatorna:

(meleg víz + hidegág)

 15 Ha
SAJÓ: A kesznyéteni hídtól a Tisza-Sajó torkolatig (Egyesületi  tagoknak az élő Hernád torkolattól)
NYUGATI FŐCSATORNA:  58,7 Ha - Hajdúnánási zsiliptől az Újszentmargitai zsilipig
KESZI CSATORNA:  (Halastói tápcsatorna) - teljes hossz
HEJŐKÜRTI Kürti tó:  10,5 Ha
NAGYCSÉCS CSÉCSI TÓ:  25 Ha
SAJÓSZÖGEDI ERDÉSZETI tó:  17 Ha

 

 

 

KAPCSOLAT

Sziget Kikötö Tiszaújváros, Tisza Sziget Halász köz
tel.: +36-46/560-275; +36-20/346-66-75
fax.: +36-46/560-276
www.szigetkikoto.hu
szigetkikoto@gmail.com
Minden jog fenntartva: Sziget kikötő kft.       Készítette: Kiss Sándor www.visualcenter.hu